Jul 22, 2016

Pandişpan cu fructe

Ingrediente:
- o cană de lapte vegetal;
- 1/2 cană de ulei;
- 1/2 cană de zahăr;
- 2 1/2 căni de făină tip 650;
- 1 pliculeţ de praf de copt;
- aromă, la alegere: coajă de lămâie/ vanilie/ cardamom;
- un praf de sare;
- 500 g fructe proaspete, la alegere: zmeură/ zarzăre/ vişine/ căpşuni etc.
- opţional: o mână de arahide crude măcinate şi/sau o mână de stafide.

Într-un bol, se amestecă laptele şi zahărul cu un tel. Se adaugă uleiul, zahărul, sarea, aromele şi se mai amestecă până la omogenizare. Se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt, iar la final, cu o spatulă, se înglobează uşor şi fructele.

Compoziţia se toarnă în două tăvi de cozonac, tapetate cu hârtie de copt, şi se lasă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 30-40 minute.

No comments:

Post a Comment