Jan 15, 2017

Chec pufos


O nouă rețetă permisivă de chec, în sensul că deși trebuie respectate cantitățile, puteți alege între mai multe ingrediente pentru a obține arome noi și interesante. Rezultatul este un chec foarte similar cu cel tradițional, non-vegan.

 Se amestecă într-un bol ingredientele uscate:
- 60 g alune de pădure măcinate sau orice alt fel de oleaginoase măcinate sau arahide;
- 280 g făină tip 650, cernută (sau 140 g făină integrală + 140 g făină tip 650);
- 1 lgț. bicarbonat;
- un plic praf de copt;
- 100 g zahăr (brun);
- un praf de sare.

Se adaugă ingredientele lichide, toate odată, și se amestecă atât cât să se omogenizeze, cu un tel și, spre final, cu o spatulă:
- 200 ml lapte vegetal;
- 80 ml ulei cu gust neutru (rapiță, sâmburi de struguri);
- 1 lgț. bicarbonat stins cu oțet de mere/ zeamă de lămâie (opțional, în loc de praf de copt);
- pentru aromă: extract de vanilie, ghimbir ras și/sau coaja de la o portocală.

Nu mixați mai mult decât trebuie!

Lăsați la cuptor la 180 °C timp de 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea).

După ce s-a răcorit, puteți continua cu decorul sau puteți servi checul ca atare.
Decor:
- glazură: o ciocolată topită (vegană și fairtrade) și puțină coajă de portocală (dacă vă place această combinație);
- fulgi de migdale.

Sursa de inspirație: Pastry-workshop.com



Varianta de chec cu 50% făină tip 650 + 50% făină integrală

No comments:

Post a Comment