Jul 1, 2017

Prăjitură cu dovlecel



Fiindcă e sezonul dovleceilor, m-am gândit să adaptez o rețetă mai veche de-ale mele pentru a-i include într-o prăjitură. Pont: dacă trebuie să-i serviți pe copii sau, în general, pe cineva mai pretențios, nu le spuneți din start că e cu dovlecel; nici nu o să-și dea seama!


Se amestecă într-un bol, cu o spatulă de silicon:
- ~300 g dovlecel dat pe răzătoarea mică;
- 100 ml lapte vegetal (eu am folosit de soia, neîndulcit);
- 80 g zahăr (brun);
- 50 g ulei cu gust neutru (rapiță / sâmburi de struguri);
- 2 lingurițe oțet de mere;
- 1 lingură extract de vanilie;
- 3 linguri de unt de arahide (înlocuiește cu succes oul în prăjituri).

La final se adaugă:
- 250 g făină tip 650;
- un pliculeț praf de copt;
- o linguriță bicarbonat de sodiu;
- 3 linguri pudră de roșcove și/sau pudră de cacao* (merge foarte bine doar cu roșcove dacă vreți să evitați cacaua);
- 50 g arahide măcinate (opțional).

Se mai adaugă lapte vegetal dacă nu se poate amesteca.

Se întinde compoziția într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor, la 180°C, timp de 30 de minute (sau până când trece „testul cu scobitoarea”). Puteți folosi și alte feluri de tăvi.

*Asigurați-vă că folosiți pudră de cacao provenită din comerț echitabil.

The best things in life are cruelty-free!



No comments:

Post a Comment